Avantajele Utilizării Abrazivului Vegetal pentru Sablare din Coji de Nuci, Alune și Sâmburi

Omenirea a evoluat, iar cercetarea ne oferă continuu soluții noi pentru activitățile industriale, astfel încât să putem lăsa o planetă Pământ frumoasă și curată generațiilor următoare. Să stăm o clipă și să ne gândim la ce ne dorim cu adevărat, noi, locuitorii acestei planete: o viață frumoasă și sănătoasă într-un mediu curat, o viață care este posibilă așa, numai cu efortul susținut al fiecăruia dintre noi. Să privim ce lăsăm în urma noastră și să înțelegem că sustenabilitatea se realizează în timp, promovând un comportament etic.

GritSablare acționează întotdeauna în sensul ideilor pe care le promovează și le susține, de aceea, începând cu anul 2019 importă și distribuie cu succes un abraziv de sablare 100% vegetal.

Abrazivul vegetal oferit de GritSablare este un produs strict natural, fără adaos de materii minerale, chimice sau metalice în procesul de fabricație. Este obținut din sâmburi de măsline și coji de nuci, alune, migdale, nuci de pin, fiind biodegradabil în mediul natural, fără niciun risc de contaminare. Este un produs complet inofensiv, fără incompatibilitate cunoscută cu alte produse.

Prin structura sa, abrazivul vegetal oferit de GritSablare este un material abraziv moale, materia primă (coji dure de sâmburi de fructe) având un rol de bază în acest sens. Este ideal pentru a înlătura deșeurile nelemnoase, materiile străine minerale sau metalice, oferind un profil de suprafață uniform și omogen. Este recomandat ori de câte ori dimensiunile, geometria și starea suprafeței pieselor de sablat nu trebuie modificate.

Acest abraziv vegetal arde fără nicio urmă, spre deosebire de abrazivii din plastic care se topesc la încălzire, lăsând dâre. Este utilizat cu succes în petrochimie, aeronautică, automobile, marină precum și pentru: decalaminarea palelor turbinei, compresoarelor, pistoanelor, supapelor, reactoarelor, cilindrilor trenului de aterizare etc., curățarea balizelor de aeroport fără a deteriora optica, decaparea cocilor bărcilor din fibră de sticlă.

Astfel, GritSablare încurajează activitățile de sablare și curățare cu materiale ecologice și non-toxice, precum și gestionarea responsabilă a deșeurilor rezultate în urma acestor activități. Folosind materiale de sablare ecologice, precum abrazivul vegetal pentru sablare din coji de nuci, alune și sâmburi, reducem la minim impactul asupra mediului înconjurător și riscul bolilor operaționale în rândul operatorilor de sablare, așa cum este silicoza – o boală operațională mortală care este generată de sablarea cu nisip cuarțos, un material de sablare extrem de toxic, cu un conținut de aproximativ 90% de silicați liberi în aerul de respirat.

Previous post Cum poți obține un card tahograf
Next post Jante din aliaj sau jante din tablă – Cum le aleg?