Cum alegem anvelopele 165 70 R14 in functie de sezon

Anvelopele de iarnă și de vară sunt azi în dotarea oricărui vehicul.Șoferii înlocuiesc cauciucurile o dată cu intrarea într-un nou sezon, pentru că autoturismele au nevoie de pneuri adaptate sezonului rece sau cald. Proprietățile și caracteristicile diferite ale acestor cauciucuri fac posibilă deplasarea în siguranță și păstrarea performanțelor vehiculului, indiferent de anotimp.

Magazinele online sunt aprovizionate cu o gamă variată de cauciucuri, pentru vară, iarnă sau all season. Achiziția direct de pe platformele care comercializează anvelope a devenit un demers simplu și rapid. Producătorii de anvelope din lumea întreagă își prezintă produsele inovatoare, iar alegerea nu e simplă, având în vedere că pentru o anume dimensiune de pneuri există azi zeci de branduri din care poți selecta anvelopele potrivite.

Modelul de anvelope 165 70 r14 este prezent în rândul celor mai căutate și apreciate cauciucuri, iar în magazine poți găsi anvelope de vară sau de iarnă,la prețuri diferite, în funcție de producător.

Recomandate pentru automobile de dimensiuni medii sau mici, aceste anvelope pot fi achiziționate în versiune de vară, de iarnă, sau all-season.

Fiecare tip de anvelopă are anumite caracteristici care ajută vehiculul să ruleze eficient în sezonul ales. Cauciucurile de vară sunt mai dure, adaptate temperaturilor mari din perioada verii iar anvelopele de iarnă rulează excelent în condițiile unei suprafețe carosabile acoperite cu gheață zăpadă sau polei, evitând derapajele.

Dimensiunile anvelopelor 165 70 14

Cumpărarea unor anvelope online presupune cunoașterea exactă a dimensiunilor acestora. Aceste cauciucuri 165 70 r14 au lățimea profilului jantei de165 mm, înălțimea este 70 iar R14 este diametrul radial.Aceste cauciucuri sunt potrivite pentru autoturisme de dimensiuni mici și medii și sunt produse de numeroase companii care fabrică anvelope, la prețuri variate.

Indicele de viteză este notat de obicei cu o literă și arată viteza maximă admisă a automobilului, atunci când este încărcat cu sarcina maximă. Indicele de sarcină determină greutatea maxim admisă a anvelopei, suportată de cauciucuri 165 70 r14, fără a se deteriora.Acești doi indici sunt importanți mai ales atunci când achiziționezi online anvelope.

Clasa eficienței consumului de combustibil este un alt factor important de care șoferii țin cont atunci când aleg anvelope noi. Aderența pe suprafețe umede trebuie să fie cât mai bună, pentru ca anvelopele să ofere manevrabilitate mai bună și o distanță redusă de frânare. Și nivelul de zgomot exterior este important, fiind preferate anvelope vara 165 70 r14 cât mai silențioase.

Anvelope de vară 165 70 R14

Un set de anvelope vara asigură o deplasare în deplină siguranță pe trasee umede sau uscate, în condiții de temperaturi ridicate. Fabricanții de cauciucuri utilizează materiale de calitate superioară, tehnologii moderne de producție, pentru a lansa modele de cauciucuri tot mai performante. Aceste cauciucuri vara 165 70 r14 pot fi achiziționate de la diferite branduri. Cele cu prețuri convenabile sunt mărci precum Radar Dimax, Semperit, Kumho sau Viking. Există și anvelope mai scumpe, de nivel calitativ mai înalt, de la Nokian, Dunlop sau Continental.

Cauciucurile de vară 165 70 R14sunt pregătite să ruleze eficientpe carosabil ud sau uscat, încondiții de vară, când asfaltul este încins sau plouă torențial. Eliminarea apei din banda de rulare se face cu ajutorul unor caneluri direcționale, care asigură o aderență excelentă acestor pneuri. Designul specific al benzii de rulare face ca autoturismul să fie ușor manevrabil și simplu de controlat. Derapajele și fenomenul de acvaplanare sunt evitate atunci când alegi anvelope cu un nivel de aderență înalt.

Anvelope de iarnă 165 70 R14

Aceste modele special proiectate pentru iarnă sunt fiabile și mai flexibile decât cauciucurile de vară. Banda lor de rulare este adaptată traseelor acoperite cu gheață sau zăpadă. Frânarea eficientă contribuie la siguranța sporită la volan, pe trasee dificile în condiții de iarnă.

Fabricate din materiale de calitate superioară, anvelopele de iarnă sunt absolut necesare, iar mulți șoferi le montează pe vehicule o dată cu scăderea temperaturilor, la finalul toamnei. Este simplu de ales un set de anvelope de iarnă cu dimensiunile 165 70 R14, deoarece există numeroase modele, de la cei mai cunoscuți producători.

Poți alege cauciucuri de iarnă moderne și la un raport excelent calitate /preț, cum sunt: Kelly Winter, Radar Dimax Winter Sport,Semperit Speed Grip, etc.

Previous post Ce fel de mașini poți închiria de la FIVE?
Next post Îți dorești să-ți mărești veniturile cu ajutorul cazinourilor online? Află și tu ce greșeli trebuie să eviți în acest caz!