Cum poți obține un card tahograf

Joburile de șofer profesionist, pe camion sau pe TIR, atrag tot mai mulți tineri care își doresc să vadă întreaga lume și mai ales să obțină câștiguri cât mai bune. Visul de a deveni șofer profesionist nu este greu de îndeplinit, ci dimpotrivă, drumul către o astfel de carieră poate fi ușor de parcurs.

Înainte de toate, va trebui să faci școala de șoferi pentru categoria care te interesează. Iar după ce vei obține permisul, mai sunt câteva proceduri de urmat. 

De exemplu, un pas important pentru a deveni șofer de tir este obținerea cardului tahograf. Dacă te întrebi cât costă acesta și mai ales ce documente trebuie să ai pentru a-l obține, atunci ai ajuns la locul potrivit. Împreună cu echipa de la verificare tahografe am realizat un scurt ghid pentru obținerea cardului tahograf. Iată care sunt informațiile pe care trebuie să le cunoști numaidecât:

Ce categorie îți trebuie pentru a fi șofer de tir

Înainte de a te interesa despre procedura de obținere a unui card tahograf, va trebui să te asiguri că ai obținut categoria potrivită pentru jobul pe care ți-l dorești. Astfel, pentru a putea obține un card tahograf, pe permisul tău de conducere ar trebui să ai una sau mai multe dintre următoarele categorii: B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D sau DE.

Ce documente îți trebuie pentru cardul tahograf

Este de la sine înțeles faptul că un card tahograf nu se obține așa pur și simplu, plătind prețul său și atât. Va trebui să pregătești mai multe documente necesare pentru a obține cartela tahograf.

Acestea sunt documentele care ți se vor cere: cererea pentru eliberarea cardului de tahograf, cartea de identitate atât în copie cât și în original, copie după permisul de conducere pe care să se regăsească cel puțin una dintre categoriile de mai sus (în locul permisului mai poți prezenta dovada înlocuitoare sau o adeverință valabilă), o fotografie de 25 x 32 mm precum și chitanța care atestă plata taxei de 239 de lei pentru eliberarea cartelei tahograf (această taxă se poate plăti la poștă).

Cât timp trebuie să aștepți pentru eliberarea cardului tahograf?

În mod obișnuit, cardul tahograf se eliberează destul de rapid. Altfel spus, nu vei fi nevoit să aștepți mai mult de 15 zile pentru eliberarea cardului tahograf precum și a tuturor atestatelor necesare. După ce cardul tahograf a ajuns la tine, îl poți folosi timp de 5 ani fără probleme.

Cât costă obținerea unui card de tahograf?

După cum bine ai observat probabil și mai sus, taxa pentru obținerea cardului tahograf este de 239 de lei. Această taxă o vei plăti la poștă. Vei primi o chitanță pe care va trebui să o atașezi dosarului pe care îl depui la ARR pentru a obține cardul tahograf.

Sigur, aici mai putem include și costurile pentru realizarea fotografiei sau a copiilor pentru anumite documente. Totuși, aceste costuri sunt destul de mici încât să poată fi trecute cu vederea.

Acesta a fost articolul nostru despre obținerea cardului tahograf. Ai nevoie de ajutor pentru tahograful digital al autovehiculului pe care îl folosești? Apelează la serviciile oferite de verificare-tahografe.ro.

Previous post Pe 5 noiembrie, Cosmin Răileanu atrage atenția asupra pericolelor de pe E85 parcurgând, în alergare, o distanță de 150 de km
Next post Avantajele Utilizării Abrazivului Vegetal pentru Sablare din Coji de Nuci, Alune și Sâmburi