De ce este important să schimbi uleiul de motor și filtrele aferente? Sfaturi de la Auto Vrom

         Vrei să te bucuri cât mai mult de mașina ta? Probabil că răspunsul este unul pozitiv, dar pentru asta trebuie să-i oferi atenția de care are nevoie, iar printre detaliile importante pe care trebuie să le iei în considerare, este schimbul de ulei și filtre.

    Completarea și schimbarea uleiului sunt extrem de importante pentru funcționarea motorului, dar la fel de importante sunt și filtrele. Filtrul favorizează purificarea aerului respirat de pasageri.

            De ce înlocuirea uleiului de motor și a filtrelor este atât de importantă?

        Costul de întreținere al unei mașini crește semnificativ dacă nu sunt efectuate revizuirile periodice sau dacă nu sunt respectate operațiunile recomandate de producător, operațiuni care sunt înscrise în planul de service. Ne referim aici la numărul de km la care trebuie să schimbi uleiul, filtrele, distribuția etc.

     Schimbarea frecventă a componentelor motorului este cauzată de cele mai multe ori de întreținerea necorespunzătoare. Rezistența uleiului la schimbările de temperatură, dar și capacitatea acestuia de a proteja motorul scad după 12 luni sau la 10.000 km făcuți în oraș și la 15.000 km făcuți pe distanțe minime de 100 km. Elementele componente ale filtrelor își pierd capacitatea de filtrare după o perioadă.

           Poți solicita o manoperă schimb ulei și filtre la Auto Vrom Brașov, precum și o verificare a mașinii pentru prevenirea defectării unor componente importante. Întotdeauna este indicat să te adresezi unui service auto autorizat pentru că dispun de aparatură licențiată ce pot reseta martorul din bord care te anunță că trebuie schimbat uleiul.

         Service-ul Auto Vrom dispune de această aparatură specializată, fiind pregătit pentru revizii, reparații, dar și alte servicii acordate de profesioniști.

               Cât durează schimbul de ulei și filtre?

               De cele mai multe ori nu durează mai mult de 2 ore, cu excepția situației în care există unele defecțiuni care nu sunt cunoscute de către proprietarul mașinii sau care nu au fost comunicate când a fost efectuată programarea.

               Care sunt beneficiile schimbului de ulei la timp?

          Performanța motorului în timpul condusului este mult mai mare, dacă schimbi uleiul la timp.

               Schimbul de ulei la intervalele recomandate încetinește procesul de uzură al mașinii, să nu mai vorbim despre faptul că protejezi mediul înconjurător deoarece în acest mod ții sub control cantitatea de noxe care intră în atmosferă.

                Cum știi că trebuie să schimbi uleiul de motor?

              Culoarea uleiului capătă cu timpul o culoare închisă, dar și un nivel ridicat al densității ce este cauzată de acumularea particulelor de praf și a diferitelor impurități. Cum știi că uleiul are acest aspect? Este bine să-l verifici măcar la două luni.

          Existența unor zgomote la nivelul motorului este un alt simptom al necesității de schimbare a uleiului.

               Aprinderea în bord a martorului care indică uleiul este al treilea semn. Dacă ai constatat că există fum la nivelul țevii de eșapament este necesar să verifici nivelul acestuia în jojă.

                Ce alte recomandări există în cazul schimbării uleiului?

                O dată cu schimbarea uleiului se recomandă schimbarea tuturor filtrelor, și aici ne referim la filtrul de ulei, filtrul de aer, filtrul de combustibil și de cel de aer din habitaclul autoturismului.

              Deși verificarea mai multor parametri implică și alte costuri, acestea pot preveni defecțiuni majore și sume pe care va trebui să le investești.

             Protejează-ți mașina împotriva uzurii prin schimbul de ulei și al tuturor filtrelor la intervalul recomandat de planul de service înscris în cartea mașinii sau la recomandarea profesioniștilor din cadrul unui service auto autorizat.

               Prelungirea perioadei în care nu schimbi uleiul poate defecta grav motorul, iar înlocuirea acestuia este extrem de costisitoare.

              Adresează-te unuia dintre cele mai bune service-uri auto din Brașov pentru revizuiri periodice, schimb de ulei, precum și pentru alte operațiuni menite să prelungească durata de viața a mașinii tale.

Previous post Jante din aliaj sau jante din tablă – Cum le aleg?
Next post Cum poți călători prin țară dacă nu deții un mijloc de transport personal?