Rezervorul de gaz lichid

Gazul lichefiat este o sursă excelentă de energie și, în multe privințe, este superior combustibililor tradiționali. Instalarea instalației de gaz trebuie să răspundă nevoilor utilizatorilor și condițiilor rezultate din proprietățile fizico-chimice ale gazului. Trebuie să aveți informații precise despre unde puteți amplasa rezervorul de gaz lichid și ce parametrii trebuie luați în considerare.

Dacă decideți să utilizați încălzirea pe gaz, trebuie să vă asigurați că parcela îndeplinește toate cerințele necesare pentru a instala un rezervor de GPL pe aceasta. Rezervorul de gaz lichid poate fi instalat deasupra solului sau poate fi îngropat în pământ. Alegerea soluției potrivite depinde, printre altele de:

- suprafața parcelei,

- nivelul apei subterane,

- motive estetice

Amplasarea rezervorului – cerințe tehnice

Instalarea unui rezervor de gaz lichid necesită formalitățile necesare cuprinse în reglementările tehnice și de construcție, care privesc, printre altele, amplasarea rezervoarelor de gaz lichid pe parcelă. Conform reglementărilor, rezervoarele de gaz lichefiat nu pot fi amplasate în depresiuni sau în zonele umede. Trebuie să fie montate în afara casei, pe teren deschis. Gazul lichefiat poate fi livrat în două moduri:

–  cu ajutorul unui rezervor suprateran (cel mai des folosit în cazul caselor unifamiliale) amplasat pe parcelă și acesta trebuie suplimentar montat pe o placă de fundație, care ar trebui să fie mai înaltă decât suprafața solului;

Rezervorul suprateran este rapid și ușor de instalat, iar costul instalării acestuia este destul de mic. În plus, va fi perfect pentru zonele cu un nivel ridicat de apă subterană.

– cu ajutorul unui rezervor subteran care necesită mai multă muncă pentru instalarea acestuia, dar este mult mai estetic, deoarece este aproape invizibil.

Rezervorul subteran este pentru terenuri mici și nu interferează semnificativ cu arhitectura din jur.

Dacă decideți să închiriați rezervorul, specialiștii se vor ocupa atât de proiectarea instalației, cât și de montarea corectă a acesteia. Datorita acestui lucru, poți fi sigur că vei îndeplini toate cerințele și standardele legate de siguranță.

Previous post Parti componente ale unei motociclete
Next post 5 motive ca sa-ti repari cutia de viteze la primele simptome de defectiune