Tuningul auto, între moft şi necesitate

Pentru mulți dintre români, vehiculul nu este un moft ci o necesitate. Maşina reprezintă modalitatea de a desfășura activitățile cotidiene sau instrumentul exploatat pentru a aduce sau completa veniturile personale. Importanța autoturismului este covârşitoare, însă pentru a putea fi utilizat în siguranţă trebuie să fie bine echipat.

Vorbind de tuning auto, trebuie precizat că există o serie de componente necesare pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a activității.

Când este tuningul auto necesitate? 

Cu siguranţă, montarea unor boxe care îmbunătăţesc sonorizarea în interiorul maşinii ori a unor scaune mai comode sau a unui set de lumini ambientale pot fi considerate moft. Aceste accesorii pot îmbunătăţi confortul personal al şoferului şi a pasagerilor, oferind experienţe confortabile, însă, nu pot fi considerate esenţiale pentru siguranţa personală a utilizatorilor.

Totuși sunt o serie de componente auto precum – deflectoare pentru capota, parasolare pentru parbrize, praguri laterale, apărătoare pentru noroi, care pot crește siguranța. În astfel de situații tuningul auto nu mai poate fi considerat moft, ci mai degrabă necesitate. 

Care sunt componentele ce sporesc siguranța personală?

Deflectorul pentru capotă este un element care îmbunătăţeşte estetica maşinii, însă are şi rol funcţional oferind un plus de protecţie împotriva pietrelor, a noroiului şi a impurităţilor existente pe carosabil. Practic acesta, creează un flux de aer ce deviază reziduurile sau obiectele mici cu care interacționează împiedicându-le să ajungă pe parbriz. 

Acest element va minimiza riscul de a avea parbrizul murdar și vizibilitate redusă, fisurat sau spart şi vine cu avantajul că se montează uşor şi nu necesită omologare din partea autorităţilor. Este o soluție practică atât în cazul şoferilor ce utilizează vehiculul pe carosabil acoperit cu pietriş, cât şi în cazul pasionaţilor de aventuri off-road.

Apărătorile pentru noroi sunt extrem de eficiente când vehiculul este exploatat pe drumuri neasfaltate sau pe drumuri dificile. Sunt ideale pentru mașinile utilizate în circuitele off road cu scop recreaţional, pentru cei ce folosesc vehiculele pe domeniile forestiere ori terenuri agricole, dar și-au dovedit utilitatea şi în cazul celor folosite în orașe sau pe carosabile acoperite cu pietriş. Apărătorile pentru noroi sunt simplu de montat şi oferă protecţie ridicată, în orice anotimp.

Tot din categoria componentelor de tuning auto necesare pot fi incluse și sistemul parasolar parbrize sau cel de bare auto transversale longitudinale. Sistemul parasolar mărește siguranța permiţând șoferului să beneficieze de vizibilitate optimă în condiţii de lumină puternică. Barele auto transversale longitudinale sunt acele componente care facilitează transportul în siguranţă a unui număr foarte variat de echipamente speciale sau integrarea unui portbagaj suplimentar ce oferă un plus de siguranță în timpul călătoriilor lungi. 

Previous post <strong>Top 10 locuri pe care trebuie sa le vezi neaparat in Romania!</strong>
Next post Ce fel de mașini poți închiria de la FIVE?