Vrei să devii un om de succes din punct de vedere financiar? Educă-te din punct de vedere financiar

Educația este cea care ne ajută să ne dezvoltăm atât din punct de vedere personal cât și din punct de vedere profesional, este instrumentul care trebuie să fie utilizat de către toate persoanele care visează să atingă culmile succesului indiferent care sunt acestea. Este clar că obținerea independenței financiare este una dintre dorințele avute de către un număr foarte mare de persoane. Cum să nu aibă loc o astfel de situație având în vedere principalele avantaje oferite de către atingerea unui astfel de obiectiv. Pentru ca acesta să fie cât mai ușor de atins este necesară citirea și asimilarea cât mai multor informații cu privire la tot ceea ce înseamnă educație financiară. Site-ul și contul de YouTube  ale celor de la CSALB sunt două dintre sursele de informații care zilnic trebuie să fie accesate pentru a putea asimila cât mai multe informații cu privire la tot ceea ce înseamnă educație financiară.

O campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca

Costul care trebuie să fie plătit pentru ca un credit să poată fi rambursat instituției de la care s-a obținut creditul este unul dintre motivele pentru care unii dintre oameni nu ajung la independența financiară mult visată. Irina Chițu, analist financiar Finzoom.ro, declară următoarele:” la ce trebuie să fii atent în momentul în care faci un credit? Să compari toate ofertele din piață după dobânda anuală efectivă, adică costul total al creditului, care include atât dobânzi, cât și comisioane pe toată perioada creditului și să alegi dobânda anuală efectivă cea mai mică”. Părerea acestui analist financiar dar și viitorul incert din punct de vedere financiar ne fac să fim mult mai circumspecți atunci când vine vorba despre contractarea unui credit. Cu toate acestea există și situații în care creditul este singura soluție avută la îndemână pentru a putea rezolva o situație care nu mai putea fi amânată. Dacă și tu ai ajuns la aceiași concluzie trebuie să te asiguri că ai identificat cea mai bună ofertă existentă în piața de specialitate.

De ce este importantă educația financiară?

Educația financiară este un concept care trebuie să fie cunoscut de către un număr mare de persoane pentru că oferă o serie de beneficii. În primul rând, te ferește de apariția problemelor financiare. În al doilea rând, te învață cum să le gestionezi pe cele care au apărut până în momentul în care și tu ai înțeles de ce este important să te educi din punct de vedere financiar. Nu în ultimul rând, educația financiară oferă pârghiile de care au nevoie persoanele care doresc să se afirme din punct de vedere financiar.

Așadar, există o serie de motive pentru care educația financiară ar trebui să fie cunoscută de către un număr foarte mare de persoane. Din fericire, în momentul de față există CSALB, instituția care face tot ceea ce este posibil pentru a putea apăra drepturile persoanelor fizice sau juridice care optează pentru obținerea unui credit și de asemenea, face tot ceea ce este posibil pentru a putea oferi informații foarte valoroase din punct de vedere financiar.

Previous post <strong>Anvelope de iarnă sau anvelope all season – Care este alegerea mai potrivită pentru mașină?</strong>
Next post Pe 5 noiembrie, Cosmin Răileanu atrage atenția asupra pericolelor de pe E85 parcurgând, în alergare, o distanță de 150 de km