Vrei să mergi cu mașina în vacanță? AFLĂ ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum

Planificarea unei vacanțe cu prietenii sau familia presupune timp și atenție până la cele mai mici detalii. Iar dacă vrei să pleci cu mașina din dotare, atunci cu siguranță că trebuie să ții cont de câteva aspecte importante legate de autoturism, pentru a nu avea probleme pe drum. 

În rândurile ce urmează poți descoperi informații utile de care ar trebui să ții cont dacă vrei să pornești pe șoselele patriei și să conduci în deplină siguranță.

Ce verificări trebuie să faci înainte de a porni în vacanță cu mașina personală?

  • Cu inspecția tehnică la zi

Primul lucru care ar trebui să te intereseze înainte de a pleca cu mașina în vacanță este verificarea din punct de vedere tehnic și mecanic. 

O vizită la atelierul auto ar trebui să fie programată cu cel puțin o săptămână înainte de călătorie, pentru a te asigura că ai timp suficient să repari mașina, dacă este nevoie să înlocuiești anumite piese. Poți, astfel, să eviți situațiile în care automobilul din dotare ar putea da rateuri în timpul mersului.

  • Verificarea anvelopelor

Și anvelopele trebuie verificate înainte de a merge în vacanță. În funcție de sezonul în care te afli, le poți schimba dacă traseul este unul dificil sau dacă vei avea parte de condiții meteorologice deosebite. 

În acest sens poți descoperi anvelopele de iarnă de pe e-roți.ro și alege în funcție de modelul mașinii tale. Este mult mai indicat să previi o problemă, decât să te confrunți cu ea și să cheltui bani pe care de altfel i-ai fi putut păstra pentru vacanța planificată.

  • Testarea sistemului de semnalizare

Adesea, sistemul de semnalizare rămâne pe ultimul loc când vine vorba de verificarea funcționalității acestuia. Lămpile de semnalizare și farurile se pot arde în timp, fără ca șoferul să-și dea seama de acest lucru, mai ales dacă nu există computer de bord care să atenționeze în acest sens.

Nu ar strica să testezi câteva butoane și să vezi dacă semnalizarea funcționează la parametri normali. Este important să ții cont de acest lucru, pentru a putea semnaliza corect direcția ta de mers și intențiile în trafic, atunci când te afli pe șosele.

  • Plinul de benzină sau motorină

Nu poți pleca în vacanță fără a face plinul de benzină sau motorină. Poți opri la benzinărie cu o seară înainte, să te asiguri că plecarea de dimineață nu mai necesită și alte lucruri de făcut. Astfel, poți evita cozile de la benzinăriile din oraș sau de pe autostradă și deci, ajunge la destinația visată la timp.

  • Spălarea mașinii

Dacă totul este în regulă din punct de vedere tehnic, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să speli mașina înainte de a porni la drum. Un autovehicul curat oferă senzația de confort, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri, așa că, nu ezita să dai o fugă la spălătoria auto din cartierul tău, pentru a-ți scoate autoturismul din anonimat.

Așadar, acestea sunt câteva recomandări interesante dacă planifici o vacanță cu mașina proprie.  Tot ce trebuie să faci este să treci în revistă sfaturile de mai sus și să pui în practică lucrurile pe care poate le-ai omis.

Sursă foto: Pexels.com.

Previous post Cum puteți proteja bateria mașinii pe vreme rece?
Next post Care sunt cele 2 nivele de performanță a modelelor de anvelope off road