Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina?

Daca planuiesti sa te intorci in tara, in vizita la cei dragi ramasi aici, te incurajam sa te documentezi inainte de inchiria o masina. Ti-am pregatit cateva informatii dupa care sa te ghidezi in alegerea unei masini de inchiriat.

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, iar romanii isi planifica deja concediile din luna decembri. Diaspora romaneasca isi rezerva deja bilete de avion pentru calatoria in tara, iar pensiunile si hotelurile sunt deja luate cu asalt de turisti dornici de vacante memorabile.

Daca planuiesti sa te intorci in tara, in vizita la cei dragi ramasi aici, te incurajam sa te documentezi inainte de inchiria o masina. Iata cateva aspecte dupa care sa te ghidezi in alegerea ta:

  1. Poti compara preturile, dar nu iti baza alegerea strict pe acest aspect
    Nu intotdeauna mai ieftin este si mai bun. Pune-ti intotdeauna intrebari: de ce o firma de inchirieri auto are preturi considerabil mai mici decat restul? Acesta este primul lucru care ar trebui sa iti dea de gandit. Unele companii adopta politici tarifare extrem de competitive, ademenind clientii cu preturi de 10-15 euro per zi, insa in majoritatea cazurilor, pe langa aceste tarife mici, se aplica o politica de garantii mari ce trec de 500 euro. Pentru a-si putea achita cheltuielile, aceste companii fac un business din incasarea garantiilor din varii motive.

Asadar, solicita contractul de inchiriere in avans pentru a te asigura ca firma de rent a car aleasa este 100% transparenta cu tine.

  1. Solicita confirmare de rezervare si date de contact

Suntem contactati des de clienti care odata ajuns in aeroport sunt convinsi ca au o masina rezervata de la o compania de inchirieri auto aleasa, insa adesea sunt pacaliti. Aceste evenimente neplacute au loc in mod special la zborurile de noapte.
Dupa cum detaliam la in primele randuri, unele companii rezerva masini la preturi mici, urmand sa nu onoreze rezervarile daca apar alti clienti care sunt dispusi sa plateasca mai mult.

Asigura-te ca ai o confirmare de rezervare din partea companiei de inchirieri auto si numarul de telefon al agentului de rent a car care urmeaza sa iti aduca masina in Aeroport. Nu rezerva niciodata o masina doar verbal.

  1. Fii atent la costurile extra

Inainte de a rezerva o masina intreaba intotdeauna care sunt costurile aditionale inchirierii auto. La unele companii se taxeaza inchirierea masinii in afara orelor de program sau ajungi sa fii obligat sa achiti diverse optiun de asigurare. Documenteaza-te inainte citind termenii si conditiile de inchiriere de pe site-ul firmei de inchirieri auto.

Intreaba intotdeauna daca se aplica taxe de spalat,  taxa de fumat, taxe extra-hour, cat costa predarea si preluarea in alt oras, care este tariful per zi pentru GPS sau scaun de copil.

  1. Ia-ti masuri de precautie

Dupa cum spun medicii – este mai bine sa previi decat sa tratezi – asa ar trebui sa gestionezi si relatia cu firma de rent a car. Mai precis, solicita confirmare de rezervare cu tarif, asigura-te ca ai numarul de telefon al agentul de inchirieri care iti va preda masina, citeste termenii si conditiile de inchiriere si, cel mai important aspect, realizeaza fotografii si video-uri cu masina inchiriata, de fata cu agentul rent a car.

Si nu in ultimul rand, nu semna contractul de inchiriere fara sa il citesti in prealabil.

  1. Firme internationale vs firme locale

Daca ai o temere in ceea ce priveste alegerea firmei de rent a car potrivita nevoilor tale, sa stii ca te putem indruma clarificandu-ti cateva aspecte:

  • companiile de rent a car internationale nu iti ofera posibiliatea sa rezervi tipul de masina pe care il doresti. Intotdeauna la ei pe site vei gasi sintagma „sau similar”. Asta inseamna ca sansele sa conduci modelul de autoturism ales sunt mici si intodeauna vei primi o alta masina. Companiile locale nu vor face niciodata asa ceva datorita faptului ca flotele lor sunt mai mici, dar diversificate, cuprinzand mai multe marci de automobile.
  • in majoritatea cazurilor firmele mari te obliga la plata unor asigurari aditionale la tariful de inchirere auto si in plus nu accepta clienti fara card de credit

Noi, cei de la Discount Rent A Car ne angajam in fata clientilor nostri ca le asiguram transparenta total in ceea ce priveste procesul de rent a car, ne tinem intotdeauna de cuvant si suntem atenti la nevoile clientilor nostri. Ne place sa credem ca ne distingem prin omenia de care dam dovada, respectul fata de client si masinile de calitate pe care ti le punem la dispozitie.

Suntem prezenti de piata de peste 10 ani si am servit sute de clienti. Poti inchiria masina dorita la tarife si garantii negociabile in functie de perioada si numarul de zile. Putem fi contactati pe site-ul www.discount-rentacar.ro sau la telefon +40 745 16 58 58.

Previous post 5 motive ca sa-ti repari cutia de viteze la primele simptome de defectiune
Next post <strong>Anvelope de iarnă sau anvelope all season – Care este alegerea mai potrivită pentru mașină?</strong>