Cum să te descurci în mediul urban în 2024?

Ultimele două decenii s-au caracterizat, în special în mediul urban, printr-o mobilitate crescută a populației, dictată mai ales de flexibilitatea în ceea ce privește locurile de muncă. Astfel, prin faptul persoanele adulte pot face în timpul vieții schimbări în carieră, crește și mobilitatea populației în zonele urbane, mulți oameni mutându-se fie în alte cartiere, fie în alte orașe ale țării. Această mobilitate a scăzut stabilitatea pe termen lung și astfel a crescut și stresul asociat cu traiul în mediile urbane. Iar din această lipsă de predictibilitate răsare întrebarea: dacă trăiești la oraș, ce e recomandat să faci și ce nu în 2024? Află câteva sfaturi citind acest articol până la final.

Sfaturi pentru un trai urban cât mai liniștit în 2024

Un aspect dificil cu care se confruntă multe persoane în mediul urban este găsirea unei locuințe. Recomandările multor experți financiari este de a nu cumpăra imobile în 2024, predicția fiind că prețurile locuințelor vor scădea în următorii ani. Asta înseamnă că, cel puțin anul acesta, e bine să cauți o chirie cât mai confortabilă. Și, că veni vorba de chirii, mulți dintre locuitorii orașelor se plâng de drumurile foarte aglomerate dintre orașele mari și „satele dormitor”, cum li se mai spune localităților învecinate unde prețurile chiriilor sunt mai mici. Astfel, dacă găsești o chirie cu puțin mai scumpă în orașul propriu-zis, probabil e o alegere mai bună decât concurența sa mai ieftină din mica localitate vecină.

O altă problemă des întâlnită este cea a prețurilor ridicate de pe piața de mașini noi. Din cauza inaccesibilității acestei piețe, majoritatea se orientează către mașinile rulate. Acestea pot fi de două tipuri, în funcție de entitatea care le propune spre vânzare: de la persoane fizice (neautorizate) sau de la dealeri autorizați. Persoanele fizice neautorizate, sau așa-zișii samsari, vând de cele mai multe ori mașini neverificate, iar actele care detaliază situația mașinii nu sunt întotdeauna la zi. Deși prețul mașinilor rulate vândute de samsari este mai mic, afacerile de acest tip nu sunt la fel de sigure precum cele întreprinse cu dealerii autorizați. Atunci când iei contactul cu o firmă autorizată care vinde mașini second hand, dealerii angajați te vor asista în căutarea unei mașini potrivite (mașinile prezentate fiind toate verificate în prealabil) și, cel mai important, vor prezenta acte în regulă cu situația la zi a mașinii. Dacă te atrage siguranța oferită de dealerii autorizați, descoperă mașinile second hand de pe auto-dan.ro, unde calitatea serviciilor este confirmată de cei peste 20 de ani de experiență pe piață.

O altă problemă cu care mulți orășeni se confruntă în ultima vreme este calitatea apei de la robinete. Sistemele de purificare a apei au rămas în urmă ținând cont de creșterea populației urbane care se folosește de ele, astfel că apa care ajunge în casele oamenilor conține mai multe particule ce nu trebuiesc ingerate. De asemenea, mulți oameni se plâng de gustul „de rugină” al apei de la robinet și aleg să cumpere apă îmbuteliată. O soluție mai ieftină pe termen lung și mai prietenoasă cu natura este achiziționarea unei căni filtrante, al cărei filtru necesită schimbare la aproximativ o lună de folosire.

În concluzie, traiul urban este mai dificil decât obișnuia să fie, în mare parte din cauza mobilității ridicate și a creșterii numărului de locuitori. Problemele urbane care apar pot fi soluționate la nivel individual prin a evita cumpărarea de imobile în această perioadă, alegerea mașinilor second hand (recomandabil de la dealeri autorizați) și nu în ultimul rând, asigurarea calității apei de băut cu ajutorul unei căni filtrante.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Cum să decizi care este cea mai potrivită mașină pentru tine? TOP cinci criterii care te vor ajuta să faci o alegere
Next post Află cum ai grijă de mașina ta în sezonul rece