De ce contează SEO pentru afacerea ta

SEO este un instrument utilizat de companii pentru a crește traficul pe site-urile lor, prin structurarea și crearea unui conținut de calitate care să poată fi găsit, indexat și livrat utilizatorilor de către motoarele de căutare.

Evoluția SEO

SEO este cunoscut pentru malleabilitatea sa notorie, care este datorată naturii în continuă evoluție a algoritmilor de căutare Google. În trecut, webmasterii foloseau tehnici de „Black Hat SEO” pentru a înșela algoritmii de căutare și a clasifica conținutul lor mai sus. Cu toate acestea, modificările în algoritmi folosiți de Google și alte motoare de căutare importante înseamnă că aceste site-uri sunt acum penalizate pentru acest lucru.

Importanța conținutului de calitate

În lumea online de astăzi, optimizarea pentru motoarele de căutare este la fel de preocupată de calitatea conținutului în sine pe cât este de tehnicități din spatele scenei. SEO contează pentru afaceri mici și mari, iar clienții sunt adesea sfătuiți să folosească conținutul care poate fi cel mai util pentru baza lor de clienți.

Cum să obții noi clienți

În multe afaceri, există trei modalități principale de a obține noi clienți:

  1. Prin recomandare (word-of-mouth)
  2. Prin publicitate (plătită)
  3. Prin căutare organică

Afacerile care oferă în mod constant un serviciu excelent și informații utile au o șansă mare de a încuraja creșterea prin recomandare. Mulți întreprinzători apelează la profesioniști de marketing cu experiență care gestionează marketingul intern, SEO și anunțurile PPC, crescând astfel raza de acțiune plătită online.

Traficul organic

Clienții care caută o afacere sau un serviciu online și care dau click pe site-ul afacerii sunt considerați trafic organic online. În lumea online, acești oameni sunt cei mai valoroși.

Afacerile și serviciile care interacționează activ cu clienții lor online au un control semnificativ. Dar nu este suficient doar să scrii conținut orientat către client pentru site-ul tău, să-l publici și să aștepți. Pentru a valorifica paginile de rezultate ale motorului de căutare Google (SERPs) pentru afacerea ta, trebuie să înveți SEO, să profiți de cele mai bune instrumente SEO și să publici conținut util și optimizat pe un blog sau pe site-uri terțe, inclusiv pe platformele de social media unde publicul țintă este cel mai probabil să petreacă timp.

Rolul specialiștilor SEO

Pentru a realiza acest lucru, multe companii apelează la specialiști SEO, cum ar fi Alin Manea – Consultant Marketing SEO, care pot optimiza eficient conținutul online pentru a se potrivi audienței afacerii. Acest lucru înseamnă în cele din urmă că serviciul oferit de o afacere este clasat pe prima pagină a rezultatelor căutării Google, și anume acolo unde vrei și ai nevoie ca afacerea ta să fie.

Concluzie

Deci, dacă dorești să îți optimizezi prezența online și să atragi mai mulți clienți prin căutări organice, ar trebui să iei în considerare investirea în servicii SEO. Acestea pot face diferența între a fi găsit online și a fi ignorat de căutătorii potențiali.

Previous post NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită
Next post Te gândești să cumperi o mașină la mâna a doua? Iată ce componente ar trebui să verifici!