Te gândești să cumperi o mașină la mâna a doua? Iată ce componente ar trebui să verifici!

Felicitări, este timpul să-ți schimbi mașina! Dar ce poți face dacă nu ai bugetul necesar să cumperi un vehicul nou? Atunci, o opțiune foarte bună pentru tine ar fi să cumperi o mașină la mâna a doua. Chiar și așa, trebuie să fii atent când alegi mașina potrivită pentru tine. Este important să verifici anumite componente ale acesteia, pentru a te asigura că vei conduce în siguranță, fără a întâmpina probleme sau defecțiuni neașteptate. În acest articol, îți vom prezenta cele mai importante componente la care ar trebui să fii atent în momentul în care achiziționezi o mașină la mâna a doua.

Mașina second-hand și verificările de care are nevoie înainte de cumpărare 

  1. Anvelopele: Verifică dacă sunt uzate sau nu. Dacă acele caneluri au o adâncime mai mică de 1,6 mm, atunci trebuie să le înlocuiești pentru a te asigura că vei avea o aderență suficientă pe drum. De asemenea, verifică dacă anvelopele sunt la fel pe toate cele patru roți și dacă au fost schimbate în același timp. Achiziționarea de noi anvelope poate fi destul de costisitoare, așadar, asigură-te că știi la ce costuri să te aștepți.
  1. Frânele: Este esențial să verifici starea frânelor. Verifică dacă discurile de frână și plăcuțele sunt uzate sau nu și dacă trebuie să fie schimbate. De asemenea, verifică dacă pompă de frână funcționează corespunzător. În caz contrar, trebuie să fie înlocuită.
  1. Suspensiile: Dacă ai experiență în ceea ce privește mașinile, vei ști că suspensiile sunt unele dintre cele mai importante componente ale unei mașini. Verifică dacă amortizoarele sunt eficiente și nu prezintă scurgeri. De asemenea, verifică dacă suspensiile sunt denivelate sau nu și dacă simți vibrații în momentul în care conduci mașina.
  1. Instalația electrică: Verifică dacă toate luminile funcționează, inclusiv stopurile, proiectoarele de ceață și semnalizarea. În plus, testează dacă butoanele din interiorul mașinii funcționează corespunzător și nu există întreruperi electrice. Dacă becurile nu sunt în stare bună, atunci trebuie să fie înlocuite. Nu vei putea trece Inspecția Tehnică Periodică dacă autoturismului nu îi funcționează toate luminile. Dacă vei alege să achiziționezi un autoturism de la un dealer serios, vei putea sta mai liniștit știind că mașina dorită a trecut deja o serie de teste. În acest sens, descoperă gama de mașini second hand de la Dibas.ro și verifică dacă aceștia pun la dispoziție modelul dorit de tine!
  1. Exteriorul mașinii: Verifică dacă exteriorul mașinii prezintă fisuri, lovituri sau diverse defecte. Prezența acestora ți-ar putea da de înțeles că mașina a fost implicată în diverse accidente sau tamponări sau că fostul șofer nu a fost foarte atent. De asemenea, astfel de probleme pot fi semne ale unor probleme mai complexe – dacă exteriorul mașinii a suferit avarii, există posibilitatea ca și piesele interioare să fie afectate și astfel să necesite verificări și înlocuiri ulterioare.

În concluzie, achiziționarea unei mașini la mâna a doua este o soluție excelentă dacă nu ai bugetul necesar pentru a-ți cumpăra un vehicul nou. Este important să fii atent atunci când alegi mașina potrivită pentru tine și să verifici anumite componente, așa cum am prezentat mai sus. Dacă urmezi aceste sfaturi, vei avea o mașină de calitate, care nu te va lăsa la greu pe șosea.

Sursa foto: Freepik.com

Previous post De ce contează SEO pentru afacerea ta
Next post Explorând Universul Știrilor Online: Grupul Editorial ANTENA24-AEDOPS și Site-urile Sale Eminente