Cum poți să ai grijă singur de mașina ta? Top 4 lucruri care să nu îți lipsească din atelier

       Dacă ești pasionat de întreținerea mașinii atât din punct de vedere mecanic și electric cât și din punct de vedere estetic atunci cu siguranță trebuie să îți aprovizionezi garajul cu o serie de obiecte și unelte care să îți ușureze aceste activități. Procedând astfel, pe termen lung cu siguranță vei reuși să economisești sume importante de bani și totodată îți vei putea ajuta și prietenii atunci când vor avea nevoie.

Din garajul tău ar trebui să ai câteva obiecte esențiale. Iată mai jos care sunt ustensilele de care ai nevoie pentru a te ocupa de mașina ta!

·        Trusă de scule

Trusa de scule este obligatorie în garajul tău pentru a reuși să efectuezi mici reparații și intervenții de mentenanță preventivă la autoturismul tău. Inițial ar trebui să investești o sumă de bani într-o trusă de calitate care să conțină mai multe unelte și scule pentru mai multe situații dificile. Din aceasta nu ar trebui să un set de chei fixe și un set de chei tubulare care sunt utile pentru o gamă largă de intervenții. De asemenea, ar trebui să adaugi și șurubelnițe atât drepte cât și în cruce, patent și set de imbusuri cu ajutorul cărora vei reuși să desfaci orice.

·         Compresor

Pentru a-ți menține autovehiculului în stare optimă, presiunea din cauciucuri este esențială. Astfel vei avea nevoie și de un instrument pentru comprimarea aerului cate îți va fi util atât la umflarea roților cât și la alimentarea optimă a unor scule de tip pneumatic și la curățarea și igienizarea unor componente în mașină. Specialiștii în domeniu recomandă ca atunci când alegi să achiziționezi un compresor să acorzi atenție deosebită nevoilor pe care le ai astfel încât să cumperi unul de dimensiunea corespunzătoare.

·         Produse de curățenie

De mașina ta nu trebuie să ai grijă doar din punct de vedere electric, mecanic, pneumatic cât și estetic.  Este indicat să acorzi o importanță deosebită și îngrijirii caroseriei, tapițeriei și elementelor din interior. Astfel, asigură-te că ai în garaj și chiar în portbagaj câteva produse pentru curățenia mașinii care să te ajute să menții aspectul îngrijit. Pe infinity.ro găsești o gamă variată de produse pentru întreținerea autoturismului tău.

·         Filtre și lichide

Pentru o funcționare bună a mașinii  un rol major îl are întreținerea filtrelor și a lichidelor. Asigură-te că ai mereu în garaj un stoc de fluide cum ar fi ulei pentru motor, lichid de frână, lichid de parbriz, antigel. De asemenea, dacă vrei să economisești bani la revizia anuală, poți alege să faci schimburile la tine acasă. Respectă intervalele de timp pe care le recomandă specialiștii pentru înlocuirea acestora și depozitează toate aceste instrumente și lichide într-un loc corespunzător conform specificațiilor producătorilor.

·         Kit pentru pană

Pentru a fi pregătit pentru situația neplăcută când descoperi că ai făcut pană, ar fi indicat să ai la îndemână un kit pentru repararea acesteia. Aceasta mica trusă conține leviere, dispozitiv pentru vulcanizate și petice pentru repararea camerelor. De cele mai multe ori, aceasta este dotată și cu un compresor și cu o substanță pentru etanșare.

         Așadar, asigură-te că ai în garaj aceste instrument pentru a te asigura că mașina ta funcționează în parametri optimi din toate punctele de vedere.

Sursă foto: freepik.com

Previous post Antena24 își propune să ofere o experiență informativă de calitate, ghidându-te prin fluxul informațional cu știri de ultimă oră și analize relevante. Suntem aici pentru a-ți facilita accesul la informații esențiale.
Next post Buna functionare a acumulatorului moto