Sfaturi pentru a-ti tine turbina masinii in stare buna de functionare

Aproape toti producatorii de masini utilizeaza turbine performante pentru a creste puterea motorului, pentru a scadea consumul de combustibil, permitand soferilor sa beneficieze de importante avantaje financiare si de mediu.

Aproape toti producatorii de masini utilizeaza turbine performante pentru a creste puterea motorului, pentru a scadea consumul de combustibil, permitand soferilor sa beneficieze de importante avantaje financiare si de mediu.

Defectarea turbinei poate duce, foarte usor, la defectarea motorului. Pentru ca masina sa functioneze cat mai bine, este indicat sa fii la curent cu toate sfaturile legate de intretinere. Cu atat mai mult daca masina are o turbosuflanta. In cazul in care ai un motor turbo, exista numeroase moduri prin care te poti asigura ca acesta va functiona fara probleme.

Incalzeste intotdeauna motorul

Pentru ca o masina sa functioneze la capacitatile sale maxime, uleiul trebuie sa atinga mai intai temperatura optima de functionare. Acest lucru este si mai important daca motorul are un turbocompresor. Nepermitandu-i motorului sa se incalzeasca inainte de pornire, uleiul se va ingrosa excesiv, ceea ce va cauza probleme.

Fa-ti un obicei din a porni masina si a-i da acesteia timp suficient pentru a se incalzi corect, inainte de a incepe sa o conduci. Nu te grabi sa pornesti imediat la drum. Acest sfat de intretinere simplu poate face cu adevarat diferenta in ceea ce priveste eficienta maxima a turbinei si a masinii.

Alege un centru autorizat pentru reconditionari turbine

Defectarea turbocompresorului poate duce la defectarea motorului, astfel ca amanarea unei vizite la un service profesionist nu trebuie amanata.  Avand in vedere faptul ca turbo necesita mai multe cunostinte decat motoarele, ai nevoie de un sfat avizat pentru identificarea corecta a simptomelor unei turbinei defecte si solutionarea acestora.

Reconditionarea turbosuflantei reprezinta o solutie buna, intrucat vei beneficia de o turbina cu aceleasi performante, insa la un pret mai avantajos. In plus, serviciile de reconditionari turbine sunt prietenoase cu mediul, producand mai putine deseuri nocive – cu conditia ca pentru reparatii sa fie folosite doar piese certificate, de calitate.

Verifica nivelul de ulei intre intervalele de schimb

Intrucat sistemele turbocompresoare includ o multitudine de piese in miscare care functioneaza cu viteze extrem de mari, este foarte important sa reglezi constant uleiul. Pe langa completarea unui nivel optim, va trebui sa te asiguri, totodata, ca vei adauga un ulei cu vascozitatea si specificatia corecta.

Acest pas este extrem de necesar atunci cand se urmareste intretinerea generala a unei turbine. Pentru a asigura cele mai bune performante posibile, schimba uleiul in mod regulat si utilizeaza ulei complet sintetic, conform indicatiilor producatorului marcii de autoturism condus, care ii va asigura motorului o protectie maxima inca din momentul in care este pornit.

Schimba filtrele cand este necesar

Pentru ca o masina sa functioneze la randament maxim,  este necesar ca unele piese sa fie inlocuite cu totul, asa cum sunt si filtrele – de ulei, de aer si polen sau de combustibil (citeste manualul autovehiculului si afla care sunt recomandarile producatorului).

Schimbarea filtrelor de aer, de exemplu, este o necesitate pentru a mentine functionarea fara probleme a motorului. Odata cu inlocuirea filtrului murdar, vei permite, automat, o serie de modificari pozitive in functionarea masinii.

Nu numai ca performanta generala a turbo se va imbunatati, deoarece vei elimina impuritatile care ingreuneaza performanta combustibilului, ci prelungesti si durata de viata a motorului. Cea mai buna parte este ca schimbarea filtrului de aer reduce in mod direct emisiile generate de vehicul.

Lasa masina sa se raceasca si condu responsabil

Racirea corecta a vehiculului, timp de cateva minute, este la fel de importanta ca  si incalzirea acestuia inainte de a incepe sa conduci. Nu opri  masina imediat dupa ce ai ajuns la locatia dorita. Acest lucru poate parea nefiresc, insa, prin racirea motorului turbo, vei benefica de fiabilitate maxima. De asemenea, condu cu grija – este esential, indiferent de masina pe care o conduci.

In cazul in care conduci o masina cu un motor turbo, acest pas este si mai important. Conducerea responsabila, cu grija, este esentiala, indiferent de masina pe care o conduci. Cu toate acestea, daca conduci un vehicul cu un motor turbo, acest pas este si mai important. Intelegerea modului de a conduce o masina turbo si respectarea unor sfaturi aparent banale, cum ar fi accelerarea numai atunci cand drumul este drept, va mentine turbina intr-o stare de functionare cat mai buna.

ERC Turbo – Centru de reparatii turbine – iti sta oricand la dispozitie pentru mai multe sfaturi care te pot ajuta sa iti tii turbina masinii in stare buna de functionare, oferind servicii profesionale de diagnoza si reconditionari turbine la cele mai avantajoase preturi de pe piata.

Previous post Parc Piese Auto Second Hand Bihor
Next post Detailingul auto și detailingul motorului